Service

Stötdämpare

Stötdämparen är till för att ge din bil bra vägegenskaper. Genom att jämna ut de svängningsrörelser som uppstår i din bil på grund av vägens ojämnheter.
Stötdämparen ökar komforten i din bil, då en biltur utan stötdämpare skulle bli en ganska skakig upplevelse.

Hur fungerar stötdämparen?

Stötdämparen fungerar på så sätt att den omvandlar rörelseenergi till värme. Utan stötdämparen skulle man få använda väldigt styva fjädrar, men det skulle ändå inte ge någon direkt behaglig resa utan göra färden ganska skakig. Det optimala är att använda stötdämpare ihop med mjuka fjädrar. Det ger en behaglig färd även på ojämna vägar.

Bra stötdämpare är viktiga för att minska risken för sladd. Att köra med slitna stötdämpare är något du inte vill göra eftersom din bils vägegenskaper då försämras radikalt och bilen blir mycket svårhanterlig. Minsta ojämnhet i vägen kan ge dig en svår sladd!

Kontrollera dina stötdämpare med jämna mellanrum. Du kan enkelt kontrollera din stötdämpare genom att gunga bilen upp och ner. Om bilen stannar efter gungning är stötdämparen ok. Gungar den däremot några gånger, är det dags för ett byte. Kör du för länge med dåliga stötdämpare kommer detta belasta fjädern och fjädern kommer tillslut att gå av och det innebär större reparationskostnader som följd.

En annan anledning att inte köra med dåliga stötdämpare är att det belastar däcken snett och därmed slits. Din Speedy bilverkstad hjälper gärna till, behöver du byta stötdämpare eller har andra frågor är du välkommen att kontakta din Speedy bilverkstad. Du får självklart hjälp med att lösa de akuta bilreparationerna, men vi hjälper förstås även gärna till med förebyggande bilservice.

Vårat kundbetyg är otroligt bra!

Alltid hos Speedy

  • Snabb service
  • Flexibla tider
  • Prisvärt
  • 3 år garanti

Hitta din verkstad