Service

Avgassystem

Avgasrör och avgassystem, kan du byta ut snabbt hos din bilverkstad. Bilens avgassystem består av mer än bara ett synligt avgasrör. Moderna bilar är ofta utrustade med en katalysator placerad i avgassystemet. Katalysatorn renar avgaserna från de värsta föroreningarna, främst koloxid, kolväten och nitrösa gaser. Avgassystemet dämpar även ljudet från motorn genom sina ljuddämpare.

Om avgassystem:
Ju större motor, desto större avgassystem. Avgassystemet är dimensionerat så att motorn får rätt motstånd på avgaserna. Motorer med högre effekt har därmed större avgassystem d.v.s. avgasrör med större diameter. Har du ett större hål på avgassystemet blir inte motståndet rätt och motorn går inte helt rent. Vilket får en ökad bränsleförbrukning i förlängningen.

Hur länge håller avgassystemet?
Livslängden på ett avgassystem går inte att fastställa, då det beror på förbrukningen av bilen och kör-stil. Fram för allt är det kallstarter som gör att avgassystemet rostar sönder. Normalt håller avgasrör i cirka 3-6 år innan det kan behöva repareras. Hos din bilverkstad tar det normalt 50 minuter att byta ett avgassystem, från katalysatorn och bakåt. Din Speedy bilverkstad hjälper gärna till! Du är välkommen att kontakta din närmaste Speedy bilverkstad. Du får självklart hjälp med att lösa de akuta bilreparationerna, men vi hjälper förstås även gärna till med förebyggande bilservice.

Vårat kundbetyg är otroligt bra!

Alltid hos Speedy

  • Snabb service
  • Flexibla tider
  • Prisvärt
  • 3 år garanti

Hitta din verkstad