Service

Broms

Bromsarna hör till en av din bils allra viktigaste säkerhetsfunktioner. Att dina bromsar fungerar som de ska är en förutsättning för god trafiksäkerhet. Du bör kontrollera dina bromsar minst en gång om året. Hör du ett missljud eller ett skrapande oljud när du bromsar, ska du snarast möjligt köra till verkstaden för en kontroll. Det behöver inte betyda att dina bromsar behöver bytas, det kan vara rost eller saltbeläggning som måste tas bort från bromsarna eller att bromsarna behöver smörjas.

Om bromsar
Det finns olika typer av bromsar, t ex skivbromsar eller trumbromsar. Idag är skivbromsar den vanligaste typen av broms för personbilar.
Vad händer när du bromsar?
Har du skivbromsar så överförs kraften från bromspedalen och huvudbromscylindern till hjulets bromscylinder och bromsbeläggen pressas samman mot bromsskivan. Om du har trumbromsar så pressas två bromsbackar ut mot en bromstrumma. Personbilar har hydrauliskt bromssystem för färdbromsen (= fotbromsen). Tyngre fordon har pneumatiskt bromssystem eftersom de skulle överhetta bromsvätskan. Bromsvätskorna brukar bestå av silikon eller mineralolja bas. Att byta bromsbelägg är inget stort arbete för din bilverkstad och det tar därför inte mer än 20-30 minuter. Bromsarnas livslängd bestäms i stor grad av den personliga körstilen och på hur bilen används. Det är viktigt med en regelbunden kontroll av bromsarna hos en kunnig bilverkstad. Din Speedy bilverkstad hjälper gärna till, har du bekymmer med dina bromsar så är du välkommen att kontakta oss. Du får självklart hjälp med att lösa de akuta bilreparationerna, men vi hjälper förstås även gärna till med förebyggande bilservice.

Vårat kundbetyg är otroligt bra!

Alltid hos Speedy

  • Snabb service
  • Flexibla tider
  • Prisvärt
  • 3 år garanti

Hitta din verkstad